NIEUW: Positieve Gezondheid implementeren!

Je oefent met praktische interventies en leert wanneer je deze inzet.

Hoe toon je betrokkenheid via Zoom?

“Hoe toon je je betrokkenheid via Zoom?”, was een van de eerste vragen die ik stelde aan de deelnemers in mijn digitale training. Betrokkenheid is immers een van de pijlers van Positieve Gezondheid. We besloten om het samen te gaan ontdekken. Vol goede moed begon ik aan mijn eerste Zoom-training voor toekomstige trainers Positieve Gezondheid. 

De toon was gezet

Voorafgaand aan de training gaf ik de deelnemers de opdracht om een tekening te maken over hun kwaliteiten als trainer. Ik stelde mezelf als eerste voor met mijn tekening. Mijn onderwaterwereld met vissen stond symbool voor mijn trainerschap: “elke vis in het water is uniek en zwemt in zijn eigen tempo, gaat zijn eigen weg, diep of ondiep, voorop of achteraan. In alle rust zwem ik met de vissen mee, met aandacht voor iedere vis, vriendelijk en inspirerend waardoor elke vis helemaal zichzelf kan zijn”. De toon was gezet en iedere deelnemer lichtte zijn tekening toe. 

Elke vis in het water is uniek en zwemt in zijn eigen tempo, gaat zijn eigen weg, diep of ondiep, voorop of achteraan.

Levendig contact

We spraken af om onze luidsprekers open te zetten waardoor we direct op elkaar konden reageren. Een lach, een zucht, een opmerking of een vraag maakte het contact levendig. De drempel om te gaan praten was laag, waardoor we elkaar makkelijk konden helpen. 

We sloten de ochtend af met een wandeling, ieder in zijn eigen buurt. Deelnemers gingen telefonisch met elkaar in gesprek over een filmpje dat ze hadden bekeken. Samen formuleerden ze hun leerdoelen. Het wandelen, de buitenlucht en het gesprek deden goed, en met frisse blik rondden we de training gezamenlijk af.  

Spannend

Als digibeet vond ik het best spannend om een digitale training te geven. Het heeft mij verrast hoeveel oprechte betrokkenheid en contact mogelijk was. De deelnemers gaven in de evaluatie aan dat ze de rust en ruimte die er waren prettig vonden. Dat ze daardoor allemaal zichzelf konden laten zien. De goede voorbereiding, afwisseling en de actieve werkvormen werden eveneens gewaardeerd. En de techniek? Die viel enorm mee! Het vele oefenen heeft mij geholpen. Daardoor kon ik gedurende de hele training oprecht betrokken zijn. Zelfs via Zoom.

Brigiet

Meer weten over onze methodiek?

Onze Opdrachtgevers

We spreken je graag!

Leontien
06 - 537 700 84
Brigiet
06 - 413 174 47
info@hommelsenbrink.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.