Positieve Gezondheid voor professionals

Vragen over online scholing

 • Voor wie is de online scholing bedoeld? 
  Voor professionals die Positieve Gezondheid willen leren toepassen in het werk. Ze leren veerkracht van iemand vergroten in een gesprek. En ze leren veerkracht vergroten van een team of organisatie.
 • Waarom online?
  Online krijg je een rijk, inspirerend en verdiepend aanbod. Het is efficiënt en goedkoop en je kunt het doen in je eigen tempo als het jou uitkomt. Het past in iedere agenda en de hele organisatie heeft dezelfde stevige basis.
 • Hoe veel tijd kost het?
  Er zijn 3 routes. Elke route heeft 10 of 12 onderdelen. Met elk onderdeel ben je 20-30 minuten bezig. Je gaat er in je eigen tempo doorheen, de meeste deelnemers doen 2-3 onderdelen per week.
 • Ontmoet je ook andere deelnemers?
  Jazeker. In een organisatie beginnen we met een gezamenlijke start, bij voorkeur live. Verder zijn er regelmatig online ontmoetingen waar je ervaringen deelt en vragen kunt stellen.
 • Kan ik de train-de-trainer opleiding van iPH volgen na deze scholing?
  Ja dat kan. Het certificaat van deze scholing is een toegang tot de train-de-trainer opleiding van iPH.
 • Wat doen jullie om ervoor te zorgen dat deelnemers de online scholing afmaken?
  92% van de deelnemers maakt de routes af. De organisatie speelt een stimulerende rol hierin. Er is een gezamenlijke live start waarna iedereen een duidelijk beeld heeft waar ze aan beginnen en enthousiast starten. Daarnaast zijn er regelmatig online ontmoetingen om ervaringen te delen en vragen te stellen. Deelnemers raken geïnspireerd door de verhalen die ze horen.
 • Wat onderscheid jullie van andere aanbieders?
  Onze online routes zijn verdiepend, rijk aan verhalen en voorbeelden en sluiten naadloos aan op je ervaring. Alle deelnemers hebben dezelfde stevige basis in Positieve Gezondheid.
  Na afloop van de 3 routes is iedere deelnemer in staat om Positieve Gezondheid toe te passen op de manier zoals het bedoeld is. Uit evaluaties blijkt dat mensen vertrouwen en zin hebben om de methodiek in hun werk toe te passen.

Vragen over Positieve Gezondheid

 • Ik weet (n)iets van Positieve Gezondheid, is dat erg?
  Elke professional kan de routes doorlopen. De routes zijn zo ingericht, dat het altijd aansluit bij jouw kennis en ervaring.
 • Kan ik alleen route Doen volgen?
  Je begint altijd met de route Positieve Gezondheid Ervaren, gevolgd door Aanpak. Dit is de basis om Positieve Gezondheid toe te passen in gesprekken en in een team of organisatie.