Positieve Gezondheid voor professionals

Algemene vragen

 • Voor wie is de leeromgeving bedoeld? 
  Voor professionals die Positieve Gezondheid willen toepassen in de praktijk. Professionals die veerkracht van anderen willen vergroten of van hun team of organisatie.
 • Waarom online?
  Een online programma is voor iedereen toegankelijk. Je kunt het programma in je eigen tijd,  in je eigen tempo en op je eigen manier doorlopen. Je maakt gebruik van je laptop, pc of telefoon.
 • Hoe veel tijd kost het?
  De leeromgeving bestaat uit 4 routes. Je bent 5-6 uur bezig met een route. Elke route heeft 12 onderdelen. Met elk onderdeel ben je 20-30 minuten bezig. Je gaat er in je eigen tempo doorheen, de meeste deelnemers doen 2-3 onderdelen per week.

Positieve Gezondheid

 • Ik weet (n)iets van Positieve Gezondheid, is dat erg?
  Elke professional kan de routes doorlopen. De routes zijn zo ingericht, dat het altijd aansluit bij jouw kennis en ervaring.
 • Ik wil Positieve Gezondheid gebruiken in de gesprekken in mijn organisatie, kan ik dan de eerste twee routes overslaan?
  Nee, je begint altijd bij het toepassen van Positieve Gezondheid op jezelf, het vergroten van je eigen veerkracht. De inzichten die dat geeft zijn nodig om het te vertalen naar je werk. Vervolgens leer je in de route AANPAK de methodiek Positieve Gezondheid in drie stappen, waarmee je veerkracht vergoot. Deze basis is een voorwaarde om de route GESPREKKEN te doen.