Onthaasten

Visualisatie – Geluidsfragment

 

Visualiseren is het innerlijk zichtbaar maken van situaties, momenten, ideeën en gebeurtenissen. Het is een krachtige manier om te kunnen ontspannen of dingen los te laten. Iedereen kan het, de een wat makkelijker dan de ander.

Ieder mens beeldt zich constant dingen in. Al dan niet bewust. Net als met het oproepen van gedachten, kun je ook met het oproepen van beelden bepaalde gevoelens krijgen en deze sturen. Je kunt jouw visualisaties zodanig mooi maken dat ze jouw mentale, emotionele of fysieke gezondheid ondersteunen.

Uit onderzoek blijkt dat door te visualiseren sportprestaties verbeterden, genezingsprocessen versnelden en toetsen beter werden gemaakt. De wetenschappelijke verklaring ligt in het feit dat een visualisatie van een bepaald doel, hetzelfde effect heeft op het menselijk brein als de daadwerkelijke actie die je visualiseert. Als je visualiseert, creëer je een bepaald gedrag. Dit wordt in je geheugen opgeslagen. Wanneer je die actie écht gaat uitvoeren, spreekt je brein dit geheugen aan. Hierdoor ervaar je minder spanning, ben je gemotiveerder en heb je meer zelfvertrouwen. Je hebt die actie namelijk op jouw beste manier al eens uitgevoerd, maar dan in je hoofd.

Voordat je Positieve Gezondheid gaat toepassen, kun je een visualisatie doen om te ontspannen.

<Geluidsfragement visualisatie>