Programma’s en methoden

Hommels en Brink bieden verschillende trainingsprogramma’s en methoden om, na de eerste kennismaking, verder met Positieve Gezondheid aan de slag te gaan. Elk programma is erop gericht de eigen regie en veerkracht van de deelnemers te versterken. De bijeenkomsten vinden plaats op een ruime, inspirerende locatie.

Hieronder een greep uit ons aanbod. Liever een aanpak op maat? Dat kan!
Neem daarvoor contact met ons op.

Programma's

Verbeter je consult in zes stappen

Voor wie

Verpleegkundigen

Wat

Een online inspiratiesessie Positieve Gezondheid

Waarom

Inspiratie om Positieve Gezondheid toe te passen in je consult

Wanneer

Meld je aan voor één van de onderstaande inspiratiesessies:

Wo 6 oktober 9.30-11.30 uur

Do 4 november 19.00 – 21.00 uur

Vr 14 januari 15.00 – 17 uur

Wo 9 februari 9.30 – 11.30 uur

Do 24 maart 19.00 – 21.00 uur

Vr 8 april 15.00 – 17.00 uur

Ma 13 juni 9.30 – 11.30 uur

Vr 16 september 15.00 – 17.00 uur

Kosten

Wij hebben accreditatie aangevraagd voor het kwaliteitsregister van V&VN.

Voor leden van de V&VN zijn de kosten €75,-

Voor niet-leden zijn de kosten €105,-

Neem voor meer informatie contact op via info@hommelsenbrink.nl of bel:

Leontien
06 – 537 700 84

Brigiet
06 – 413 174 47

Positieve Gezondheid en leefstijlcoaching

Voor wie

GLI-aanbieders, leefstijlcoaches die een groepsaanbod hebben zoals BeweegKuur, HealthyLIFE, SLIMMER en Cool

Wat

Een inspirerend programma van twee dagen dat je tools geeft die je direct kunt inzetten in je eigen GLI-groepsaanbod.

Waarom

De leefstijlcoaches hebben inspiratie opgedaan. Ze hebben nieuwe ideeën hoe ze hun gecombineerde leefstijlinterventies kunnen vormgeven en begeleiden vanuit Positieve Gezondheid. Ze hebben hun rugzak gevuld met concrete nieuwe werkvormen.

Neem voor meer informatie contact op via info@hommelsenbrink.nl of bel (Brigiet: 06 – 41317447 / Leontien: 06 – 53770084).

Positieve Gezondheid en themabijeenkomsten

Voor wie

Praktijkmanagers en medewerkers van zorggroepen

Wat

Een programma gedurende drie maanden met daarin vijf contactdagen en (online) ondersteuning.

Waarom

Deelnemers kunnen in hun eigen praktijk themabijeenkomsten begeleiden vanuit Positieve Gezondheid. In een themabijeenkomst worden thema’s die op dat moment relevant zijn gezamenlijk besproken en aangepakt. De praktijkmanagers krijgen inspiratie, nieuwe ideeën en werkvormen om dat proces te begeleiden.

Neem voor meer informatie contact op via info@hommelsenbrink.nl of bel (Brigiet: 06 – 41317447 / Leontien: 06 – 53770084).

Positieve Gezondheid en de huisartsenpraktijk

Voor wie

Alle professionals binnen de huisartsenpraktijk samen

Wat

Een programma gedurende twee maanden met daarin twee dagen op een externe locatie gevolgd door (online) intervisie. De deelnemers ontvangen op verschillende momenten praktijkopdrachten.   

Waarom

Collega’s leren elkaar beter kennen, waarderen en werken beter samen. Ieder draagt vanuit zijn eigen functie bij aan veerkracht en regie van het team én van de patiënt.

Neem voor meer informatie contact op via info@hommelsenbrink.nl of bel (Brigiet: 06 – 41317447/ Leontien: 06 – 53770084).

Ervaringen

De voorbereidende opdracht was leuk, inspirerend en verrassend. Door de opdracht kwam ik gelijk in een bepaalde ‘sfeer’ die past bij de training en bij Positieve Gezondheid. De training was leerzaam. Het was goed om het zelf te ervaren en dit ook met collega’s te delen. We hebben concrete handvatten gekregen om het gesprek met de patiënt aan te gaan en hebben dit goed kunnen oefenen.

Jose – Praktijkmanager
Positieve Gezondheid en visie ontwikkelen

Voor wie

Professionals binnen een organisatie

Wat

Een programma van een dag. De bijeenkomst leidt tot een gezamenlijke visie waar iedere deelnemer zich in herkent en aan verbindt. 

Waarom

De organisatie gaat aan de slag met het formuleren van hun visie vanuit Positieve Gezondheid. De medewerkers maken de visie concreet en kunnen deze direct toepassen in de praktijk.

Neem voor meer informatie contact op via info@hommelsenbrink.nl of bel (Brigiet: 06 – 41317447 / Leontien: 06 – 53770084).

Ervaringen

Toen ik tijdens de training een gesprek aanging met mijn collega, verbaasde het me hoe zij in zo’n korte tijd zelf een creatieve oplossing bedacht. Ik hoefde alleen te luisteren.

Mark – Fysiotherapeut
Positieve Gezondheid en praktijkondersteuners huisarts

Voor wie

Praktijkondersteuners huisartsen (POHs)

Wat

Een programma van drie digitale bijeenkomsten van anderhalf uur. Deelnemers staan stil en reflecteren met elkaar op de Corona periode. Na afloop hebben ze nieuwe ideeën hoe ze verder kunnen met zichzelf en hun patiënten.  Bekijk ook dit filmpje voor meer informatie en een eerste indruk.

Waarom

Deelnemers vertalen hun inzichten uit de corona periode naar hun praktijk in de toekomst. Wat kunnen we juist nu van elkaar leren en hoe vertaal je dat naar jouw werk. Je leert Positieve Gezondheid concreet vormgeven in deze tijd.

‘..’

Neem voor meer informatie contact op via info@hommelsenbrink.nl of bel (Brigiet: 06 – 41317447 / Leontien: 06 – 53770084).

Ervaringen

Ik zou deze training zeker aanraden aan collega POH’s omdat het zeer waardevol is. De training was prettig, er werden goede vragen gesteld waardoor ik tot nadenken werd gebracht. Er werd duidelijk gemaakt hoe positieve gezondheid in de praktijk gebruikt kan worden. De bijeenkomsten hebben mij tot nadenken gebracht en gemotiveerd om met Positieve Gezondheid aan de slag te gaan, zowel in mijn werk als in mijn privé leven.

Emmalie – Praktijkondersteuner
Positieve Gezondheid en iPH

Voor wie

Klanten van iPH die gecertificeerde trainer voor de basismodule Positieve Gezondheid willen worden 

Wat

Een ‘train de trainer’ programma van twee dagen, gevolgd door een supervisieprogramma 

Voor de gecertificeerde trainers zijn er ook verdiepingsbijeenkomsten

Waarom

De trainer is in staat om vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid de basismodule te geven. 
De verdieping is erop gericht dat de trainers geïnspireerd worden om vanuit de essentie te blijven werken.

Neem voor meer informatie contact op met de academie van iPH

Methoden die we gebruiken

Deep democracy

Dit is een methode waarin we zowel de stem van de meerderheid als van de minderheid meenemen in besluitvorming. ‘Alle stemmen gelden’ dus, in plaats van ‘de meeste stemmen gelden’.

Systemisch werken

Dit is een methode waarbij we inzicht geven in het systeem van de organisatie of het team. Dit inzicht helpt om een gewenste verandering op gang te brengen.

Holding space

Deze methode draait om het creëren van een veilige omgeving. Zo stimuleren we professionals om regie te nemen over hun eigen leerproces.

Verbindend veranderen

Dit is een methode die persoonlijk leiderschap met organisatieontwikkeling verbindt. In plaats van een verandering op te leggen, organiseren professionals de gewenste verandering zelf.

Life Coaching

Methodieken gericht op het bevorderen van persoonlijke groei die aansluit bij de kwaliteiten en levensloop van professionals. Levensgeluk wordt hierdoor op alle levensgebieden vergroot.

Kunst en natuur

Dit gebruiken we om naast cognitie ook de intuïtie te activeren. Hiermee vergroten we de creativiteit van individuen en teams.

Meer weten over onze unieke aanpak?